Turqia jep paralajmërimin e fortë: Nuk do të lejojmë Greqinë e Madhe

LAJME


Turqia paraIajmëroi Greqinë të mërkurën që të mos shtrijë ujërat e saj territoriaIe në Egje në 12 milje detare. ParaIajmërimi i Ankarasë erdhi pasi parIamenti në Athinë votoi me shumicë për të ratifikuar një projekt-ligj për shtrirjen e ujërave territoriaIe Greke në Detin Jon./Hvp videvnn 5 svkonda dhe shfvqen pvmjet eksklvzive

Turqia ka të drejta dhe interesa jetësore në Detin Egje gjysmë të mbyllur, ku mbizotërojnë rrethana të veçanta gjeografike,” tha zëdhënësi i ministrisë së punëve të jashtme të Turqisë Hami Aksoy. Ai shtoi se “ujërat territoriale në Detin Egje nuk duhet të shtrihen në mënyrë të njëanshme në një mënyrë për të kufizuar lirinë e lundrimit, si dhe hyrjen në det të hapur si të Turqisë dhe vendeve të treta/