Turqia ndërton spitalin gjigand në det, anija e madhe tani gati për lundrim!

LAJME


Ish Ministri turk i shëndetësisë, Muhamed Muezin Oglu, ka deklaruar se tashmë gjithçka është gati për nisjen e lundrimit të anijes spital. Ai tha se ideja e ndërtimit të një anije spital, ishte ide e ish-kryeministrit Taip Rexhep Erdogan, i cili kishte sugjeruar që Turqisë i duhet një spital shëtitës për transportin e të lenduarve nga vendet me fatkeqësi natyrore si Pakistani, apo dhe Libia më parë.Hvp hvpsiren me pvshte per pvmjet esklvive

Ministri tha se anija është 200 metra e gjatë, ka 206 krevate, 10 klinika emergjence, 8 salla operacioni dhe shumë shërbime të tjera. Ajo përmban dhe një vend të posaçëm për uljen e helikopterëve. Stafi punonjës i këtij spitali shëtitës është 157 specialistë mjekësorë dhe marinarë. Ministri shtoi se anija do u shërbejë të sëmurëve jashtë republikës turke dhe se buxheti vjetor i saj është 100 milionë dollarë.Hvp videvnn 5 svkonda dhe shfvqen pvmjet eksklvzive

Hvp hvpsiren me pvshte per pvmjet esklvive