Turqia në ethe! / Greqia pajiset me uhstri moderne, gati pajisjet nga ShBA, Franca dhe Gjermania

LAJME


Ndërkohë që tesnionet mes Greqisë dhe Turqisë në detin Mesdhe vijojnë të jenë prezente, pala greke duket se është detyruar të përmirësojë mbrojtjen uhstarake. Marrëveshja e fundit me Francën për blerjen e 18 avionëve lutfarakë “Rafale” thuajse është drejt fundit.Hvp hvpsiren me pvshte per pvmjet esklvive

Marina gjithashtu është në procesin e azhurnimeve, pasi qeveria ka vendosur blerjen e fregatave të reja. Franca dhe SHBA kane bere një ofertë për shitjen e anijeve lutfarake.

Një marrëveshje tjetër e rëndësishme për Greqinë është blerja e 36 silurëve të rinj gjermanë për nëndetëset më të fundit të tipit 214.Hvp hvpsiren me pvshte per pvmjet esklvive

Qeveria greke së shpejti do të vlerësojë të gjitha propozimet në tryezë dhe do të arrijë një zgjedhje përfundimtare të vendit që do të ndërmarrë për të krijuar fregatën e re greke..Hvp hvpsiren me pvshte per pvmjet esklvive