Turqit ne Dokumentar special per Skënderbeun. Si thuan ato të vërtetën ashtu siç ka qënë?

LAJME


Gjergj Kastriot Skënderbeu ishte përfaqësuesi më i shquar i elitës drejtuese shqiptarë që udhëhoqi me vendosmëri frontin e lutfës së shqiptarëve kun dër push tuesve osmanë. Ai realizoi të parin bashkim të shqiptarëve, Lidhjen Shqiptare të Lezhës, e cila hapi rrugën e krijimit të shtetit të pavarur shqiptar, themeluesi i të cilit u bë ai vetë.

Historia mbetet histori, pasi vetë Turqit nuk e mohojnë se sa e lavdishme ishte kryen gritja dhe rezis tenca e princave të Arbrit ndaj push tuesve osmanë. Pikërisht këtë e kanë shprehur në një film dokumentar, produksion turk në të cilin është trajtuar kjo çeshtje historike.

Në njërin nga episodet e dokumentarit, një vëmendje e madhe i kushtohet përpjekjeve të vazhdueshme të ushtrive otomane për të pus htuar tokën e udhëhequr nga prijësi i atëhershëm i shqiptarëve, Gjergj Kastrioti Skëndërbeu.Hvp videvnn 5 svkonda dhe shfvqen pvmjet eksklvzive

Re zis tenca e ushtrive shqiptare, siç thuhet në këtë episod, fut në paranoja edhe vetë udhëheqësin e Perandorisë Osmane, Sulltan Mehmetin e II-të.Hvp videvnn 5 svkonda dhe shfvqen pvmjet eksklvzive