VIDEO/ Misteri i zbulimit që mahniti shqiptarët

Çfarë ishtë ky vendbanim mëse 5500 vjeçar ? Kush ishin banorët e tij ? Çfarë u zbulua nga arkeologët shqiptarë ? Një histori mahnitëse.

5500 vjet me pare ky vend nuk ka qene i boshte si sot….

Ketu ngrihej nje vendbanim i rendesishem qe me zbulimin e tij ne fundvitet 60 mahniti arkeologet shqiptare.

Cila eshte arsyeja ? Bashke do te rinxjerrim ne drite nje tjeter vend te rralle e te mistershem te historise sone.

Cfare ishte ky vend, ky komunitet, kjo qender e larget e ndertuar mijera vjet me pare ? Kush ishin banoret e saj, ata qe realizuan keto vepra te mrekullueshme dhe cila eshte historia e mjergullt e tyre ?

Për më shumë ndiqni dokumentarin: