Vjen edhe reagimi i kanceIares MerkeI pas triumfit të Bidenit në SHBA

LAJME


Kancelarja gjermane, Angela Merkel deklaroi se miqësia e Berlinit me SHBA është jetike, pas urimeve për Joe Biden për fitoren e tij në zgjedhjet presidenciale amerikane. Ajo po ashtu uroi edhe Kamala Harris, qw do tw jetw zwvendwse e Bidenit.

“I uroj atij fat dhe sukses nga thellësia e zemrës sime dhe gjithashtu uroj Kamala Harris, gruaja e parë që u zgjodh zëvendëspresidente e vendit të saj”, thotë Merkel në një deklaratë të postuar në Twitter. “Unë pres të punoj me presidentin Biden në të ardhmen. Miqësia jonë transatlantike është e pazëvendësueshme nëse duam të kapërcejmë sfidat e mëdha të kësaj kohe”, theksoi ajo. Hvp videvnn 5 svkonda dhe shfvqen pvmjet eksklvzive