VlDE0 e rrallë e Sanxhakut: Koha kur aty jetonin vetëm shqiptarët me plisa e veshje kombëtare

LAJME


Në vdieo e vitit 1904 shihen të gjithë banorët me “plisa” dhe veshje tipike shqiptare në qytetin e Pazarit të Ri. Sot të gjithë banorët e këtyre trevavë kanë harruar gjuhën shqipe dhe janë asimilu në boshnjak.Hvp videvnn 5 svkonda dhe shfvqen pvmjet eksklvzive

Sot është e dhimbëshme të shohesh një popull të tërë i cili iu është nënshtru një politike të egër asimiluese nga serbët për një shekull dhe sot duke u përvetësu nga politika turke duke i njohur si mysliman boshnjak.

Më poshtë shikoni vdieon:Hvp videvnn 5 svkonda dhe shfvqen pvmjet eksklvzive