Vucic: Le ta dinë Amerika, Gjermania dhe e gjithë bashkësia ndërkombëtare, se me presion s’ka kompromis me Kosovën

LAJME


Presidenti i Serbisë Aleksandar Vucic, ka thën se shqiptarët e Kosovës pa k0mpr0mis me Serbinë nuk do fitojnë asgjë, pasi siç shprehet ai presí0net ‘nuk ndihmojnë’, raportojnë mediat serbe, transmeton Gazeta Metro.

“Si bashkësia ndërkombëtare ashtu edhe Gjermania, Shtetet e Bashkuara, Franca duhet ta dinë se pa kompr0mis, presí0net nuk ndihmojnë,” tha Vucic në një konferencë shtypi .

Ai mes tjerash tha se Serbisë nuk i është ofruar asgjë e ngjashme me idenë e s0vranitetit të dyfíshtë në veri të Kosovës, kështu që diçka e tillë nuk të ndodhë as në Berlin.

“S0vraniteti i përbashkët është gjithmonë diçka që është një kategori ligjore probIematike dhe i ashtuquajturi s0vranitet i dyfíshtë – nuk e di se çka do të thotë. Por askush nuk më tha se, askush nuk na ofroi këtë dhe diçka e tillë nuk do të ndodhë në Berlin”, tha ai.