Vuçiç: “Ne e kemi forcuar ushtrinë, por nuk më shkon mendja për luftëra!”

LAJME


Vetem 1 ditë para se të zhvillojë takimin me kryeministrin e Kosovës në Bruksel, presidenti serb Aleksandër Vucic kishte bere të ditur se ai gjatë bisedimeve do të mbrojë deri ne fund interesat e qytetarëve të Begradit. Kreu i shtetit u shpreh i bindur se bisedimet me Kosovën nuk do të përfundojnë me konlfikt, edhe pse ndërkohë ka shtuar amratimin e uhstrisë.

“Nuk me shkon në mendje që situata mund të përfundoje me lutfëra dhe konlfikte, megjithëse ne e kemi frocuar uhstrinë tone. Ne e kemi bere kete vetem për të shmangur rrevzikun dhe të ndihemi të sigurtë. Unë do të mbroj me vendosmëri interesat tona shtetërore në dialogun me Prishtinën. Unë kam pasur sukses duke bere kete për pesë vitet e fundit.”