Vuçiq – Kurtit: Albin mos harro, Serbia është e fortë!

LAJME


Presidenti serb Aleksandar Vuçiq ka komentuar një deklaratë të bërë nga kryeministri i Kosovës, Albin Kurti rreth Asociacionit të Komunave me shumicë serbe.

Ai ka thënë se vendi të cilin e drejton nuk është aq i dobët.

“ Edhe sot, kur ata na kcërënojnë me formimin e” “Shqipërisë së Madhe “dhe thonë se nuk ka asgjë nga Asociacioni i Komunave serbe, ne po themi që ne nuk jemi aq të d0bët sa kemi qenë. Serbia nuk është dhe nuk do të jetë një grusht tërshëre për çdo s0rrë të botës së bardhë që dëshiron ta hajë atë. Thjesht u kërkoj atyre që të mos na kcërënojnë dhe të mos mendojnë se Serbia është thyer dhe se nuk do të di si të përgjigjen. Kemi falur shumë, por nuk do t’i harr0jjmë kurrë. Ne jemi gati ta bëjmë të gjithë Ballkanin një rajon të f0rte”, përfund0i kreu i shtetit serb, njofton Klan Kosova.

Kjo deklaratë e tij erdhi pas asaj të kryeministrit të Kosovës, Albin Kurti i cili theksoi se As0ciaci0ni nuk mund të ketë karakter njëetniik.

“Neni 44 i Kushtetutës së Kosovës garant0n lirinë e asociimit, por nuk ka nevojë të neg0ci0het për diçka që ne e kemi të garantuar me Kushtetutë. Nuk mund të kemi As0ciaci0n një-ettnik, nuk mund të jetë karakteri i As0ciaci0nit të k0munave- por jo një-ettnik e thotë edhe Gjykata Kushtetuese, i shpaIIur më 25 dhjetor të vitit 2015. Mund të ketë As0ciaci0n të k0munave të bjeshkës së Rugovës, maleve të Sharrit”, tha ai të hënën në një diskutim për diaI0gun, të 0rganizuar nga F0ndaci0ni për Shoqëri të Hapur.

Mes tjerash, Vuçiq ka dekIaruar mbrëmë se nuk kanë nevojë për njohje recipr0ke me Kosovën.

“Sot, kur dëgjojmë idenë se Kosova na njeh dhe se ne e njohim Kosovën. Nuk na duhet kjo njohje. Ju nuk do të shkeIeni mbi të kaIuarën dhe të ardhmen tonë”.