Vuçiqi thotë se në 2013 nuk lejuam Kosovën të pranohet në OKB edhe pse është kërcënuar

LAJME


Vuçiq pas vizitës në qarkun e Jabllanicisë ka theksuar se shumë “nga jashtë nuk e duan Serbinë e suksesshme”.
Presidenti i Serbisë, Aleksandar Vuçiq ka deklaruar në Leskovc se “Serbia në vitin 2013 kishte p resione që të pran0het Kosovë në OKB por këtë nuk kam p ranuar ndonëse me kanë kcërënuar me përfundim të k arrierës politike” shkruan “Beta”, transmeton “Bota sot”.

Vuçiq pas vizitës në qarkun e Jabllanicisë ka theksuar se shumë “nga jashtë nuk e duan Serbinë e suksesshme”.

“As ne nuk kemi pasur iluzi0ne, por kur kanë parë se Serbia ka krijuar shumë b0rxhe dhe kur ishte në pyetje bar0ti, filloi të ngrit-et, të rritet ekonomikisht, të kemi s uficit tregtar me të gjitha vendet e Ballkanit, të ulim papunësinë menjëherë kanë nis suIme të koordinuara në vendin tonë”, tha Vuçiq. Nga ata që sot kritikohemi, Kosovën e pavarur e kanë njohur 85 vende, ndërsa prej që jemi ne në p ushtet kemi 14 tërheqje të njohjes.

“Ne u themi shqiptarëve se duam paqe dhe kompromis, por nuk mund flitet për kompromis me vendosja të t aksave nëse nuk ka formim të asociacionit. Ata çdo ditë thonë se jemi afër m arrëves hjes, kur e di sa larg jemi pyes më e këndë po bisedojnë ata. Këto janë l0jëra të tyre, nëse një ditë nuk ka marrëveshje do të thonë serbët janë fajt0r”, tha ai.

Duke theksuar se Beogradi ka përmbushur marrëveshjet e Brukselit ai shtoi “ nuk mund të lejojmë të na marrin të gjitha dhe të themi se jemi mirë “.

Kryeministrja Ana Brnabiq lidhur me çështjen e Kosovës ka thënë se “për Kosovën dhe patri0tizmin flasin njerëz si Jeremiç që me mos dijen e tij dhe ‘p aaftësinë’ sollën deri aty që Gjykata Ndërkombëtare e Drejtësisë vlerësoi se pavarësia e Kosovës nuk është k undër të drejtës ndërkombëtare.