Vuk Jeremiç: Po arritëm që Shqiptarë ti ofrojmë në tryezë të bisedimeve, i gjithë procesi do të nis nga fillimi

LAJME


Vuçiç dhe ekipi i tij, akoma nuk kanë vënë në tavolinë të biesedimeve me Prishtinën çështjet më elemantare për serbët dhe Serbinë!

Nuk është biseduar fare për pronat private të serbëve, nuk është biseduara fare për pronat shtetërore të Republikës së Serbisë, nuk është biseduar fare puna e Trepçës, pronat tona, investimet tona në shumë fusha në Kosovë, të cilat janë shumë të rëndësishme dhe të domosdoshme për ti biseduar dhe për ti zgjidhur në favorin e së drejtës, në favor të popullit serbe dhe Serbisë!
Derisa isha unë në pushtet dhe në ekipin për negociata me Prishtinën, vlerësoj se kemi shënuar shumë suksese!Pse e them këtë, e them për faktin se asokohe shqiptarët deklaruan Pavarësinë e tyre dhe nuk dëshironin në asnjë mënyrë që të ofrohen në tryezë të bisedimeve!

Dhe, dhe ne ia arritëm qëllimit, arritëm që shqiptarët ti ofrojmë në tyrezë të bisedimeve dhe i gjithë procesi tanimë është nga fillimi, meqë tani mund të bisedohen të gjitha gjërat në tavolinë me shqiptarët; do të thotë me këtë shqiptarët kanë pranuar të bisedojnë, meqë kanë pranuar e kanë shumë të qartë se deri ku mund të shkojë pavarësia e tyre, thotë Vuk Jeremiç!N1