Vulin i përgjigjet SHBA-ve: Ju jeni më të fuqishëm, mund të na shkatërroni, por Kosova kurr e Pavarur!

LAJME


Ministri serb i Punëve të Brendshme, Aleksandar Vulin i ka reaguar ashpër Departamentit Amerikan të Shtetit, që krítíkoi Sebinë lidhur me situatën e respektimit të të drejtave të njeriut. Ai tha se DASH-i po shpíf lidhur me këtë çështje. Vulin i ka thënë SHBA-së se s’mund ta detyrojnë presidentin serb, Aleksandar Vuçiq që ta njohë Kosovën si shtet të pavarur, transmeton Gazeta Express.

“Ju jeni vend më i fuqíshëm dhe më i madh, mund të na shpífní dhe s hkatërroni, mund ta p ërmbysni Vuçiqin dhe t’i sillni disa të d0bët që do të vendosin sanksí0ne ndaj Rusisë dhe Kinës, ta njohin Kosovën, të largohen nga Republika Srpska, ju mund të na sillni pushtetin me f0rcë, por nuk mundeni të na detyroni ta zgjedhim. Ne nuk jemi f0rcë, por as nuk jemi híp0krítë”, tha Vulin, raporton B92.

Ministri serb tha se “Qeveria e SHBA-së mund të krítíkojë, por duhet ta dijë që krítíka vlen po aq sa gatishmëria për të zbatuar gjithçka në vetvete”.

“Një vend ku Senati mbron veten edhe me k0ston e jetës së protestantëve nuk duhet të kërkojë nga poIícia serbe që të mos e mbrojë Kuvendin. Qeveria e një vendi ku konfIíktet rac0re janë masíve dhe kriímet e rastit të u rrejtjes janë të zakonshme nuk duhet të akvuzojë lehtësisht Serbinë për krimet e u rrejtjes”, tha Vulin, duke k0mentuar raportin e Departamentit të Shtetit.

“Serbia është një vend i lirë dhe drejtohet nga një njeri i lirë”, theksoi Vulin. Së fundmi, Sekretari amerikan i Shtetit, Antony Blinken, përmes një letre i kërkoi presidentit serb, Aleksandar Vuçiq që ta njohë Kosovën si shtet të pavarur. Kësaj kërkese Vuçiqi iu përgjigj sot para gazetarëve.