Vulin tregon se çfarë do të bëj Serbia, nëse BE-ja nuk e ndalon krijimin e “Shqipërisë së Madhe”

LAJME


Ministri i Mbrojtës i Serbisë, Aleksandar Vulin tha sot se Bashkimi Evropian po apIikon standarde të dyfishta pasi nuk po r eagon në krijimin që siç e ka quajtur ai “Shqipërinë e madhe”.

Ai po ashtu tha se në këtë pikë nuk e ka as mbështetjen e presidentit serb, Aleksander Vuciq, raporton b92.

“Unë po kërkoj të shqyrtojmë nëse kemi nevojë për këtë lloj të BE-së, nëse kemi nevojë për këtë lloj politike apo nëse duhet të ndryshojmë qëndrimin tonë politik ndaj BE. Nëse, BE-ja nuk është e gatshme të “ndalojë krijimin e Shqipërisë së Madhe, ne duhet ta ndryshojmë qëndrimin tonë ndaj saj”, tha Vulin në Beograd, duke shtuar se “kjo varet nga Vuçiç”, ka deklaruar ai.

Ai gjithashtu tha se krijimi i Shqipërisë së Madhe është një e keqe që ç on në konfIikt jo vetëm me serbët, por edhe me të tjerët në Ballkan.

“Dhe BE është e heshtur, unë e kërkoj që të flasë”, tha Vulin, duke shtuar se Vuçiq është lider i vetëm në Ballkan i cili sinqerisht qëndron për stabilitetin rajonal.