Vulini i përgjigjet ShBA-së: Mund ta rrëzoni Vuçiqin, por s’mund të na detyroni ta…

LAJME


Ministri serb i Punëve të Brendshme, Aleksandar Vulin i ka reaguar ashpër Departamentit Amerikan të Shtetit, që kritikoi Sebinë lidhur me situatën e respektimit të të drejtave të njeriut. Ai tha se DASH-i po s hpif lidhur me këtë çështje. Vulin i ka thënë SHBA-së se s’mund ta detyrojnë presidentin serb, Aleksandar Vuçiq që ta njohë Kosovën si shtet të pavarur.

“Ju jeni vend më i f uqishëm dhe më i madh, mund të na s hpifni dhe shkatërroni, mund ta përmbysni Vuçiqin dhe t’i sillni disa të dobët që do të vendosin s anksione ndaj Rusisë dhe Kinës, ta njohin Kosovën, të largohen nga Republika Srpska, ju mund të na sillni pushtetin me f0rcë, por nuk mundeni të na detyroni ta zgjedhim. Ne nuk jemi f0rcë, por as nuk jemi hip0kritë”, tha Vulin, raporton B92. Ministri serb tha se “Qeveria e SHBA-së mund të kritik0jë, por duhet ta dijë që k ritika vlen po aq sa gatishmëria për të zbatuar gjithçka në vetvete”.

“Një vend ku Senati mbron veten edhe me koston e jetës së pr0testantëve nuk duhet të kërkojë nga policia serbe që të mos e mbrojë Kuvendin. Qeveria e një vendi ku konfIiktet rac0re janë m asive dhe k rimet e rastit të u rrejtjes janë të zakonshme nuk duhet të akvuzojë lehtësisht Serbinë për k rimet e u rrejtjes”, tha Vulin, duke komentuar raportin e Departamentit të Shtetit. “Serbia është një vend i lirë dhe drejtohet nga një njeri i lirë”, theksoi Vulin. Së fundmi, Sekretari amerikan i Shtetit, Antony Blinken, përmes një letre i kërkoi presidentit serb, Aleksandar Vuçiq që ta njohë Kosovën si shtet të pavarur. Kësaj kërkese Vuçiqi iu përgjigj sot para gazetarëve.