Zaev: Pres nga Bullgaria që të pranojë identitetin dhe gjuhën maqedonase

LAJME


Ne pretendojmë se nuk kemi nevojë për anëtarësim në BE që nuk njeh dhe pranon gjuhën dhe identitetin maqedonas, tha sot Kryeministri Zoran Zaev, duke u përgjigjur në pyetje parlamentare.

“Identiteti dhe gjuha maqedonase nuk janë diskutuar dhe negociuar dhe as nuk do të diskutohen dhe negociohen. Ne mund të marrim edhe 100 ult1matume, nuk do t’i diskutojmë këto çështje. Unë pres nga Bullgaria një njohje të qartë të identitetit dhe gjuhës maqedonase”, tha Zaev.