Zbardhet biseda e rrallë e Bill Clintonit dhe Rusisë për Kosovën, një e vërtetë e madhe u zbulua aty

LAJME


Publikohet një Presidential Library “Bill Clinton” ka botuar gati 600 faqesh transkriptin e bisedave të së ish-presidentit amerikan dhe Boris Jelcin, kreu rus i shtetit, të cilat tregojnë bisedat e Uashingtoni dhe Moskës për Serbinë, Slobodan Milosevicin, bom/ bardimin e Serbisë, por edhe se si Clinton e kishte mbajtur Jelcin në dorën e tij, sepse ai ka miratuar një kredi prej 2.5 miliardë dollarë për fushatën e tij në vitin 1996, pas së cilës kreu i Kremlinit u detyrua të punojë për Amerikën.

JELJCIN: Bill, për fushatën time zgjedhore, kam nevojë urgjente për një kredi prej 2.5 miliardë dollarësh. Kam nevojë për para për të paguar pensionet dhe pagat.

CLINTON: Do ta shoh atë me FMN dhe disa nga miqtë e mi dhe do të shoh se çfarë mund të bëj.

Biseda për Kosovën – 24 mars 1999

CLINTON: Faleminderit që keni ardhur. Unë e di që ju jeni të njohur me situatën që ne jemi gati të fillojmë të bombardojmë objektivat uhshtarake në Serbi. Millosheviçi nuk na la neve një zgjedhje. Unë e di se ju jeni kundër asaj që ne bëjmë, por dua që ju të dini se unë do të bëj gjithçka që ne duhet të bien dakord për këtëLEXO ME TEPER