Zbardhet projekti: “Me 19 janar Greqia zgjerohet 12 milje në detin Jon”

LAJME


Pas mbylljes së gjireve detare, siç edhe pritej, shteti grek ka bërë gati projektligjin për zgjerimin me 12 milje detare në drejtim të detit territorial shqiptar. Televizioni ABC ka mundur të sigurojë përmbajtjen e këtij dokumenti të sapo paraqitur në Parlamentin grek si dhe datat kur do të merret në shqyrtim dhe zyrtarizohet.Hvp hvpsiren me pvshte per pvmjet esklvive

Projekt-ligji, i cili rrit kufijtë e territorit grek me shtrirjen në 12 milje detare në Detin Jon, është planifikuar të paraqitet për përpunim në Komisionin kompetent për Punët e Jashtme dhe Mbrojtjen të martën, më 12 janar 2021 dhe do të prezantohet në Parlament një javë më pas, më 19 janar. Projekt-ligji përbëhet nga pesë artikuj apo ne…Hvp hvpsiren me pvshte per pvmjet esklvive

LAJMI I PLOTE