Zvicera: Do ti jep nga 1000 CHF kush merr νaksίnën

LAJME


Zvicera:

Një propozim interesant ka ardhur nga një profesor zviceran, që thotë se për të rritur νaks1nimin në Zvicër, duhet të jepet një shumë prej 1000 franga
Helmut Dietl, Profesor i Administrimit të Biznesit në Universitetin e Cyrihut, sugjeron: “Nëse do të paguani 1,000 CHF për çdo person që vaks1nohet, do të kishte shumë më shumë gjasa të arrini numrin e njerëzve të vaks1nuar për t’i dhënë fund pandem1së”, thotë ai.

Ai i referohet një ideje nga Robert E. Litan nga Instituti Brookings dhe llogarit për Zvicrën se nëse νaks1na do të ishte 90 për qind efektive, kjo do të kushtonte rreth 5.3 miliardë franga Zvicër. “Një shumë krenare”, përmbledh Dietl, raporton “20 min”, përcjell albinfo.ch.

Krahasuar me masat e tjera, paratë do të investoheshin mirë sipas Dietl: Nga njëra anë, sepse njerëzit e vaks1nuar mund të bënin përsëri një jetë normale. Meqenëse “paratë e vaks1n1m1t” do të rrisnin gjithashtu fuqinë blerëse të njerëzve, shteti mund të vrααsë dy zogj me një gur, sipas Dietl: “Së pari, pandem1a do të marrë fund, dhe së dyti, ekonomia do të rritet.”